2015. június 4., csütörtök

Bundázott húsrolád szelet spenót főzelékkel, sült újkrumplival

    
Spenót és megint spenót. Megunhatatlan! Főként, ha valami fincsi húskészítménnyel tálaljuk: legyen az sült máj vagy éppen rántott szelet. Most egy sajtos húsroládot készítettem, amit szépen felszeleteltem, bundáztam és sütőben megsütöttem.
Sajttal töltött bundázott húsrolád szeletek
Hozzávalók: 500 g darált disznóhús, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors. Még : 150- 200 g sajt
A bundázáshoz: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a felvert tojásokat, az apróra vágott zöldpetrezselymet. Fűszerezzük: sóval, borssal, reszelt fokhagymával.
Miután jól összedolgoztuk a fasírtmasszát, egy megolajozott sütőpapírra terítjük, meghintjük reszelt sajttal és jó szorosra feltekerjük.
A hústekercset 2 órára a fagyasztóba tesszük.Addig elkészítjük a spenótfőzeléket.
2 óra elteltével a fagyasztóból elővesszük a hústekercset és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Mindegyik szeletet előszőr lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. Sütőpapírral kibélelt  tepsibe helyezzük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe 25- 30 perc alatt készre sütjük. Spenótfőzelékkel meg sült újkrumplival tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...