2015. december 3., csütörtök

Sült pontyszelet tejfölös muzsdéjjal

       
Halat sütöttünk, pontyot. Halas üzletből vettük, készen megpucolva, fej nélkül. Szinte 3 kg volt.
Otthon csak meg kellett mosni és feldarabolni. Csak sóval s borssal fűszereztük, kevés olajjal meglocsoltuk  és mehetett is a sütőbe. Míg sült, addig elkészítettük a tejfölös muzsdéjt.
    Tejfölös muzsdéj
Hozzávalók: 4-5 cikk fokhagyma, 3 evk. olaj, 200 ml tejföl, 1 csokor friss petrezselyemzöld, pici só.Az áttört fokhagymát megsózzuk, cseppenként hozzákavarjuk  az olajat majd a tejfölt. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és felhasználásig hideg helyen tartjuk.
A megsült  halat ezzel a fokhagymás szósszal öntjük le és mellé pedig tepsis burgonyát kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...