Nagyon finom vacsorát készítettem mára. Káposztát sütöttem ki bundába.
Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez.
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, 8-ba vágjuk, ügyelve, hogy a torzsája megmaradjon, hisz az tartja össze a leveleket.
Enyhén sós vízben pár percig főzzük, lecsöpögtetjük róla a vizet, kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük.
Melegen tálaljuk, de hidegen is finom.
Ragyogó ötlet Juci, vittem is, én eddig tököt, cukkinit, patisszont, padlizsánt, zellert rántottam így ki a zöldségek közül, majd most jön a káposzta sőt a kelkáposzta is :-)
VálaszTörlésFinom is laktatos is...
VálaszTörlésThank you Benna
VálaszTörlés