2016. augusztus 11., csütörtök

Bundázott káposzta

Nagyon finom vacsorát készítettem mára. Káposztát sütöttem ki bundába.
Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez.
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, 8-ba vágjuk, ügyelve, hogy a torzsája megmaradjon, hisz az tartja össze a leveleket.
Enyhén sós vízben pár percig főzzük, lecsöpögtetjük róla a vizet, kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük.
Melegen tálaljuk, de hidegen is finom. 

3 megjegyzés:

  1. Ragyogó ötlet Juci, vittem is, én eddig tököt, cukkinit, patisszont, padlizsánt, zellert rántottam így ki a zöldségek közül, majd most jön a káposzta sőt a kelkáposzta is :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...