Már nem is tudom hányadik tökkrém variáció a blogon. Tehetek én róla, hogy az idén is sok főzőtök termett a kertünkben? Még szerencse, hogy szeretjük. Ez a krém nagyon hasonlít a zakuszkára, de csak a kinézetére, mert az íze hm, hm egészen más.
Hozzávalók: 500 g friss főzőtök, 1 piros kápia paprika, 1-2 cikk fokhagyma, 1 evk. pirított szezámmag, 2 evk. olaj, só, bors.
A tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, majd forró olajon a fokhagymával együtt megdinszteljük. Félretesszük. A paprikát megsütjük, megpucoljuk, feldaraboljuk. A szezámmagot enyhén megpirítjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a dinsztelt tököt meg a sültpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal és már tálalhatjuk is.
Friss töpörtyűvel és házi kenyérrel az igazi!!!
Nagyon fincsinek nez ki...koszonom!
VálaszTörlésHa kipróbálod, biztos fog ízleni. Nekünk tetszett, azóta már másodjára is elkészült és el is fogyott. Szerintem a pirított szezámmag teszi különlegessé, na meg a sültpaprika... köszi, hogy benéztél.
VálaszTörlés