2016. augusztus 24., szerda

Sültpaprikás tökkrém

Már nem is tudom hányadik tökkrém variáció a blogon. Tehetek én róla, hogy az idén is sok főzőtök termett a kertünkben? Még szerencse, hogy szeretjük. Ez a krém nagyon hasonlít a zakuszkára, de csak a kinézetére, mert az íze hm, hm egészen más. 
Hozzávalók: 500 g friss főzőtök, 1 piros kápia paprika, 1-2 cikk fokhagyma, 1 evk. pirított szezámmag, 2 evk. olaj, só, bors.
A tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, majd forró olajon a fokhagymával együtt megdinszteljük. Félretesszük. A paprikát megsütjük, megpucoljuk, feldaraboljuk. A szezámmagot enyhén megpirítjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a dinsztelt tököt meg a sültpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal és már tálalhatjuk is.
Friss töpörtyűvel és házi kenyérrel az igazi!!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsinek nez ki...koszonom!

    VálaszTörlés
  2. Ha kipróbálod, biztos fog ízleni. Nekünk tetszett, azóta már másodjára is elkészült és el is fogyott. Szerintem a pirított szezámmag teszi különlegessé, na meg a sültpaprika... köszi, hogy benéztél.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...