2016. szeptember 6., kedd

Őszibarackos joghurtos torta

A fiam barátnőjének szülinapjára készítettük ezt a finom tortát. A lányom állította össze, én csak messziről irányítottam. 
Hozzávalók: egy kakaós piskótalap( 2 tojás, 4 evk. cukor, 2 evk. víz, 3 evk. liszt, 1 evk. kakaó, késhegynyi sütőpor)
A krémhez: 500 ml tejszín, 400 ml natúr joghurt, pár evőkanál porcukor, 20 g zselatinpor, 400-500 g friss, keményebb őszibarack.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát celofánnal kibélelünk.
A forma alját kirakjuk felszeletelt barackkal, erre pedig a következő krémet tesszük:
A maradék barackot kis kockákra vágjuk, a tejszínt felverjük, a zselatint 100 ml vízbe áztatjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a tejszínhabot, a joghurtot, a porcukrot, a felkockázott gyümölcsöt és a beáztatott majd felmelegített zselatint.
Mindezeket jól összevegyítjük majd a tortaformába töltjük.
Befedjük a megsült, kihűlt piskótalappal, majd egy éjszakára (vagy legalább 4 órára) jégszekrényben tartjuk.
Másnap tálra borítjuk, a celofánt eltávolítjuk és azonnal tálaljuk.
Isten éltessen drága Kingácskánk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...