Nagyon finom desszert készült ma nálunk: madártej, mindenki kedvence. Most olvasztott csoki is került bele, meg ízesítőként nes kávé.
Hozzávalók: 2 l tej, 3 tojás, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 100 g olvasztott étcsokoládé, 2 tasak vaníliapor, 16 evk. cukor, 1/2 kisk. instant kávé.
Egy nagyobb edényben felfőzünk 1 és 1/2 l tejet. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől, a fehérjékből kemény habot verünk, rendre hozzáadunk 2 evk. cukrot, majd kanállal galuskákat szaggatunk a forró tejbe, (mindkét oldalát 2 percig főzzük). A megfőtt galuskákat egy nagyobb tányérra szedjük, ügyelve, hogy ne törjenek szét. A tojássárgákat a maradék cukorral, a pudingporral , az olvasztott csokival,a vaníliaporral, a kávéporral, meg a maradék hideg tejjel jól elkeverjük, a forró tejből fokozatosan merünk hozzá, majd összevegyítve addig főzzük, míg besűrűsődik.
Olyan szépen besűrűsődött, hogy egy finom csokis kávés puding lett belőle.
Finom volt nagyon!
Yummy
VálaszTörlésThank you Beena!
Törlés