2016. november 6., vasárnap

Csokis-kávés madártej puding

Nagyon finom desszert készült ma nálunk: madártej, mindenki kedvence. Most olvasztott csoki is került bele, meg ízesítőként nes kávé.
Hozzávalók: 2 l tej, 3 tojás, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 100 g olvasztott étcsokoládé, 2 tasak vaníliapor, 16 evk. cukor, 1/2 kisk. instant kávé.

Egy nagyobb edényben felfőzünk 1 és 1/2 l tejet. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől, a fehérjékből kemény habot verünk, rendre hozzáadunk 2 evk. cukrot, majd kanállal galuskákat szaggatunk  a forró tejbe, (mindkét oldalát 2 percig főzzük). A  megfőtt galuskákat egy nagyobb tányérra szedjük, ügyelve, hogy ne törjenek szét. A tojássárgákat a maradék cukorral, a pudingporral , az olvasztott csokival,a vaníliaporral, a kávéporral, meg a maradék hideg tejjel jól elkeverjük, a forró tejből fokozatosan merünk hozzá, majd összevegyítve addig főzzük, míg besűrűsődik. 

Olyan szépen besűrűsődött, hogy egy finom csokis kávés puding lett belőle.
Finom volt nagyon!

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...