2017. október 17., kedd

Ananászos túrótorta

     
Ezt a finom tortát szülinapomra készítettem. Alapja egy piskótalap, melyre egy tejszínhabos-túrós-ananászos krém került, szélét babapiskótával raktam ki, tetejét egyszerűen díszítettem(zéró zselatin, semmi habfixáló).
   Hozzávalók 28 cm-es átmérőjű tortához:
3 tojásból +3 evk. cukorból+3 evk. lisztből készített piskótalap.
A krémhez: 1 kg tehéntúró (a Lidl-ből), 500 ml növényi tejszín(Hulala), 200- 250 g porcukor, 1 citrom héja, 1 ananászkonzerv (350 g-os).
Még: 30 darab babapiskóta, 150 ml tejszín, még 1 ananászkonzerv a díszítéshez.
A piskótát megsütjük, kihűtjük.
A felhasznált tortaformát celofánnal kibéleljük, a piskótalapot belehelyezzük. A túróhoz adjuk a porcukrot, a citromhéjat, a keményre felvert tejszínhabot, majd a végén az apróra feldarabolt ananászt. Jól összekavarjuk és a piskótalapra símítjuk,
másnapig jégszekrényben pihentetjük. Másnap a tortáról lekapcsoljuk a tortaformát , a fóliát eltávolítjuk, szélére babapiskótákat teszünk, egy szép masnival átkötjük, majd tetszés szerint díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Juci, Isten éltessen sokáig szerető családod körében! Nagyon finom lehetett a tortád :-)

    VálaszTörlés
  2. Koszonom szepen Kati draga, kedves vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...