Hozzávalók: 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 100 ml langyos tej, 2 evk. liszt. Még: 600 g nullás liszt, 3 evk. cukor, 1 kisk. só, 2 tojássárga, 5 evk.olaj, 250 ml langyos tej. Tetejére: 2 tojásfehérje, daráltdió, cukor.
A fenti hozzávalókból egy rugalmas, kelt tésztát gyúrunk. 1 órát kelni hagyjuk. Addig előkészítjük a cukros diót: ledaráljuk a diót és tetszés szerint megcukrozzuk. A tojásfehérjét egy villával gyengéden felverjük(ne legyen habos).
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel felszeleteljük. Mindegyik rudacskát először tojásfehérjébe, majd cukros dióba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Nagyon guszták lettek! Ha hasonlít az íze a kürtőskalácsra, akkor csakis finomak lehetnek :-)
VálaszTörlésKoszonom Katalin, a szep megjegyzest! Eldontottem, hogy e hetvegen dupla adagbol keszitem annyira sikeres volt...
VálaszTörlés