2017. november 20., hétfő

Zöldséges spenótkrémleves (mirelitből)


Kezdjük a hetet egy finom krémlevessel. Egy tasak fagyasztott spenót, egy pár zöldség  meg főzőtejszín hozzáadásával egy rendkivül ízletes és tartalmas krémlevest varázsolhatunk.
Hozzávalók: 450 g fagyasztott spenót(üzleti), 1 vegetakocka, 1 sárgarépa, 1 szelet(tenyérnyi) friss zeller, 1 hagyma, pár cikk fokhagyma, 3 kis krumpli, só, bors, 50 ml olaj, 100 ml főzőtejszín.
Először a tasakból a spenótot egy lábaskába borítjuk, annyi vizet töltük rá hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a vegetakockát és főni tesszük.
A hagymát, a sárgarépát és a zellert megtakarítjuk, apróra vágjuk, aztán kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymacikkeket, sózzuk borsózzuk, kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a felmelegített spenótot is. Ha már kezd főni a levesünk, beletesszük a felkockázott krumplit is.
Ha a zöldségek  megpuhultak, blender segítségével pürésítjük a levest , hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd pár percre visszatesszük a tűzre , hogy  jól összeforrjon és már tálalhatjuk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...