2018. február 13., kedd

Borban pácolt sertésmáj rizses mexikói salátával

A mai ebéd sült, fűszeres sertésmáj volt. Mielőtt a májat megsütöttem volna, azelőtt pár órát egy különleges pácban tartottam. 
A pác hozzávalói: 100 ml bor, 100 ml olaj, 3 evk. mustár, 1 kisk. apróra vágott tárkony, 3-4 cikk fokhagyma, bors.
A fenti hozzávalókat jól összekavarjuk, a felszeletelt májat beletesszük, pár órára hideg helyen tartjuk, majd rendre forró olajban megsütjük. Ez a pác kb. 500-600 g sertésmájnak elég.
Megjegyzés: a májat miután kivettem a pácból nem töröltem át, csak  lecsöpögtettem és azonnal sütöttem. Csak tálaláskor sózzuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...