2018. február 6., kedd

Zsemlemorzsás tejbegríz torta

Most egy nagyon egyszerű desszertet hoztam. Próbáljátok ki megéri!
Hozzávalók: 1200 ml tej, 6 evk. cukor, 12 evk. búzadara(gríz), citromhéj, pici só. Még : pár evk. meggy lekvár, 200 g keksz, 1 evk. vaj.
Először a kekszet apróra törjük és a felhevített vajon picit megpirítjuk. Egy nagyobb lábas aljára pár evőkanál morzsát szórunk.
Tejbegrízt főzünk a szokásos módon. Ha kellően besűrűsödött (még melegen ) felét a morzsára töltjük.
Lekvárral gazdagon megkenjük, rátöltjük a maradék főtt grízet, megszórjuk kekszmorzsával és egy órát  hideg helyen tarjuk. Tálaláskor a tortát egy nagyobb tányérra borítjuk és szeleteljük. Finoooom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...