2018. január 30., kedd

Tízperces fánk

Második nekifutásra csak sikerült megsütnöm ezt a csodálatos fánkot.
Bekavarása tényleg tíz perc, na jó a sütése már harminc, de hogy azután tíz perc alatt el is tűnt az is igaz!
Hozzávalók: 2X 2,5 ml-es bögre liszt, 2 egész tojás, 2 evk. cukor, 280 g  joghurt (vagy tejföl), 1 sütőpor, pici só, olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd egy kiskanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. Lassú tűznél sütjük. Félidőnél a fánkok éredekes módon maguktól megfordulnak.
Porcukorral vagy bármilyen ízzel tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Ismét finomat sütöttél :-) Nagyon helyes kis fánkok lettek, mindegyiknek megvan a saját kis egyedi formája, nagyon jópofák :-) El is hiszem, hogy pillanatok alatt elfogytak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin drága, kedves vagy!

      Törlés
  2. Guszta kis falatka fánkok! Mikor én sütöttem ezt a fajtát nekem nem fordult meg, de segítettem neki:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva drága kedves vagy!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...