2018. január 9., kedd

Majonézes fokhagymás chia mag

Késő délután készítettem ezt a furcsa kencét. A fotóért külön bocsánatot kérek, majd legközelebb kicserélem.
Ezt a sós chia mag változatot egy román blogon láttam, de majonéz nélkül, csak úgy olajjal, hagymával ízesítve. Én most fokhagymával ízesítettem és majonézesen:nagyon finomra sikerült!
Hozzávalók: 3 evk.  chia mag, 100 ml hideg víz. A majonézhez: 1 tojássárga, 1 kisk. mustár, 200 ml olaj, só, bors.
Még: 1 cikk fokhagyma, pár csepp citromlé.
A chia magot 30 percre vízbe áztatjuk. Míg a magocskák kidegednek, addig kikavarjuk a majonézt a szokásos módon.
A majonézbe kavarjuk a megduzzadt magot, ízesítjük tört fokhagymával meg citromlével. Tálalásig jégszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...