2018. október 18., csütörtök

Tejben főtt gombás, krumplis csirkecomb

Nem is tudom honnan került hozzám ez a recept. Ezer köszönet érte. Nagyon finomat ebédeltünk megint: volt benne gomba , csirkecomb és krumpli, nó meg tej! Próbáljátok ki megéri!!!!
Hozzávalók 3 személyre: 1 kisebb hagyma, 4-5 darab friss gomba, 3 darab felső csirkecomb, pár szem krumpli, 250-300 ml hideg tej, só, bors, olaj.
Olajban először  megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt megpucolt friss gombát, ezzel is addig dinszteljük míg a levét elveszti, aztán rátesszük a három combot meg a nagyobb kockákra vágott krumplit. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd annyi hideg tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Jó 30 perc alatt  a tejben megfő  hús, a gomba, a krumpli is megpuhul  és a tej besűrűsödik. 
Nagyon finom és laktatós. Ha másnapra is marad egy kis tejjel hígítjuk és felmelegítjük.

5 megjegyzés:

  1. Na ezt már a hétvégén kipróbálom... olyan fincsiül néz ki... :-)

    VálaszTörlés
  2. Attila draga! Nekunk nagyon izlett! Sultpaprikat ettunk savanyusagnak!
    Nyammi, nyammmi!
    Azt elfelejtettem megjegyezni hogy tobbszor meg kell kavarni, nehogy kifusson a tej es oda ne egjen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra valószínű rájöttem volna. Már bennem is felötlött, hogy tejjel még nem főztünk, vajon hogy fog viselkedni? Na meglátjuk...

      Törlés
  3. Nagyon finom lehet! Gyorsan elkészíthető egytálétel, benne van a husi is, és a köret is :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...