Hozzávalók: 2 nagydarab felső csirkecomb, 2 hagyma, 1 friss paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj. A galuskákhoz: 200 g liszt, 1 tojás ,pici víz, csipetnyi só.
A tokányhoz: legelőször a húst megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, aztán a húst, jól átforgatjuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és készre pároljuk.
A galuskához: a liszthez hozzákavarjuk a tojást, sózzuk, ha igen kemény pici vízzel hígítjuk, majd egy kiskanállal forrásban levő sós vízbe kiszaggatjuk. Ha megfőttek szépen leszűrjük, áttesszük a tokányra, összerotyogtatjuk és azonnal tálaljuk.
Nagyon guszta! Annak csak örülhetsz hogy még dorgálhat Anyukád:)
VálaszTörlésSzegeny beteg, de orulok hogy meg koztunk van...
VálaszTörlésÉn is azt tudom mondani, hogy nagyon guszta, jöhetne egy tányérral belőle :-) Anyukádnak további minden jót....
VálaszTörlésKoszonom szepen Katalin draga...
VálaszTörlés