2019. május 21., kedd

Epres, mandulapelyhes szülinapi torta

Nálunk ez már hagyomány, a fiam mindenik szülinapjára epres tortát kér. Minden évben próbálok valami újat valami finomat készíteni. Az idén ,,csak,, ezt sikerült összehoznom.
Hozzávalók: 6 tojásos tortalap(piskóta), 500 g krémsajt, 500 g növényi tejszín(Hulala),300-350 g porcukor, 1 kg édes eper, 100 g  pirított mandulapehely, csokiszívecskék.
Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. Ha kihűlt három lapra vágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, feldaraboljuk. A krémsajtot a porcukorral símára kavarjuk hozzáadjuk a tejszínhabot. A krémet három részre osztjuk.Kétharmadába beleszórjuk a feldarabolt epret és  a krémet a tortalapokra kenjük. A maradék eper nélküli krémmel bevonjuk a tortát, pirított mandulapehellyel megszórjuk a tetejét meg az oldalát és tetszés szerint tovább díszítjük. Drága Fiam Isten éltessen sokáig!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és finom tortát készítettél! Isten éltesse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse az ünnepeltet, szép tortát kapott! Nagyon finom lehetett, biztos gyorsan fogyott :-) Helyesek a fiatalok....

    VálaszTörlés
  3. Csodás tortát készítettél Juci, gratulálok! És gratulálok Fiadnak is szülinapja alkalmából, Isten éltesse sokáig :)!

    VálaszTörlés
  4. Jucikám szuper tortát készítettél, büszke lehetsz rá, fiadnak nagyon boldog szülinapot kívánok !!!!

    VálaszTörlés
  5. Koszonom szepen Aniko draga, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  6. Una bella torta de cumpleaños se ve muy deliciosa,abrazos y felicidades.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...