2019. szeptember 23., hétfő

Babapiskótás almás krémes

Egy nagyon finom sütit készítettem szülinapomra. Próbáljátok ki megéri.
Hozzávalók: 800 g leveles tésztalap( 2 lap), 1 kg savanykás alma plusz 2 evk. cukor plusz kevés fahéj(por), 25 dr. babapiskóta, 3 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 és fél liter tej, 15 evk. cukor, 32x23 cm nagy tepsi.
A pudingot megfőzzük a szokásos módon.Az almát meghámozzuk, lereszeljük, jól kiszorítjuk, megszórjuk cukorral meg fahéjjal.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az első kifagyasztott, kissé kinyújtott lapot beletesszük. Babapiskótákat helyezünk rá, amire aztán a reszelt alma jön szépen elosztva. Erre rátöltjük a langyosra hűlt pudingot, majd a második  lappal szépen betakarjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Csak másnap szeleteljük.Tetejét vaníliás porcukorral szórjuk be.

5 megjegyzés:

  1. Isten éltessen nagyon sokáig erőben egészségben! Csoda finom lehetett ez a süteményed.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szepen koszonom Eva draga!A suti nagyon finomra sikerult el is fogyott ,egy morzsanyi sem maradt...

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen drága Juci, szeretettel köszöntelek! Süss-főzz jó egészségben továbbra is kedves családod és a mi örömünkre :-)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, lemaradt még, hogy nagyon finom lehet ez a torta, és különleges, hogy a kész babapiskótát lehet sütni benne. Jó lenne kipróbálni :-)

    VálaszTörlés
  5. Koszonom szepen Katalin draga , hogy felkoszontottel. Megjegyzem, hogy ezt a sutit nagyon gyorsan el lehet kesziteni, csak az almaval meg a pudingfozessel kell pepecselni, de addig a suto melegszik...Erdemes kiprobalni, nagyon finom.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...