2021. április 11., vasárnap

Egybefasírt, Stefánia vagdalt

Még az ünnep alatt fotóztam le ezt a gyönyörű darabot. Nem vettünk bárányhúst, mert nem kívántuk. Az igazság az, hogy itt Szebenben az üzletekben nem is láttam még lefagyasztva sem. Na, de lássuk hogyan is készül az egybefasírt. Hozzávalók:1 kg vegyes darálthús, 2 hagyma, 2 zsemle, 2 nyers tojás, 2 evk. mustár, só, bors, száraz rozmaring, kevés tej meg olaj. Még: 6 főtt tojás A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk kevés olajon megdinszteljük. A darálthúst a hagymával, a zsemlével, a tojással, a mustárral meg a fűszerekkel összedolgozzuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük. Addig megfőzzük a tojásokat, héjukat eltávolítjuk és előmelegítjük a sütőt. Egy kalácstepsit sütőpapírral kibélelünk, megkenjük olajjal, ebbe pakoljuk a húsmassza felét, ráhelyezzük szép sorban a megpucolt tojásokat, amire a maradék hús kerül. Tetejét is bekenjük olajjal, alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük kb. 60 percre. Félidőnél kitakarjuk és szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...