2021. április 10., szombat

Póréhagyma-krémleves, 11. blogszülinap

Kedves olvasóim, követőim! Ma , azaz április 10 -én ünnepli blogom a 11. szülinapját. Köszönöm, hogy olvastok a világ minden tájáról. Már nem lepődök meg , ha valaki Tanzániából vagy éppen Kenyából keres. Egy reggel 1600 orosz látogatóm volt, nem is tudom melyik receptre haraptak rá. Az európai látogatóimon kívül sok az amerikai, japán, kínai és még sorolhatnám... A napi átlag 200-300 személy körül mozog, de hétvégeken 500 -ra is felmegy. Köszönöm, hogy vagytok és ha naponta csak egynek tudtam segíteni, ötletet adni, már ez megéri, hogy folytassam a receptek bejegyzését. Ez a leves nagyon finomra sikerült. Meg is kapta a családtól a csillagos 10-est. Hozzávalók: 3 szál póréhagyma, 2 hagyma, 3 szem krumpli, só, bors, fél kisk. vegeta, 200 ml főzőtejszín, kevés vaj. Először a hagymát és a póréhagymát (csak a fehér részét) apróra vágjuk és kevés vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit, felöntjük vizzel és készre főzzük. Sózzuk, borsózzuk, kevés vegetával ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyet forralunk rajta. Pirítossal kínáljuk, de sült baconnal, sajttal esetleg csírával is nagyon finoooom!

8 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot ,további kellemes időtöltést a blogod körül amihez jó egészséget kívánok sok szeretettel !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Eva draga, nagyon kedves vagy!

      Törlés
  2. 1-2 gerezd fokhagymát is teszek bele, egyébként pontosan így készítem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyara fokhagymasan is finom...
      Koszonom, hogy beneztel!

      Törlés
  3. Finom leveskével köszöntötted a 11. évet 😊! Kedves Juci, szívből gratulálok hozzá, és kívánom hogy még sos-sok évig folytasd az örömteli sütést-főzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Katalin draga kedves szavaid, igazan jol esik egy kis biztatas ezekben a nehez idokben.

      Törlés
  4. Szeretettel gratulálok a blogszülinaphoz! Blogolj még sokáig mindannyiunk épülésére és a családod örömére. Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Maria draga kedves szavaid!
      Millio puszi!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...