2022. július 31., vasárnap

Friss káposztasaláta

Ezt a finom salit a gyermekeim, amikor kicsik voltak maricskált káposztának hívták. Istenem , milyen egyszerű az elkészítése és mégis egyes vendéglőkben eléd tolják a megvágott friss káposztát ahelyett hogy ők kellően beízesítenék. Hozzávalók: friss káposzta, só, kapor, csombor. Még: ecet, cukor, víz. A káposztát legyaluljuk, gyengéden besózzuk, legalább 10 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a dresszinget. A káposztát kiszorítjuk megszórjuk apróra vágott kaporral meg csomborral(de lehet szárazzal is), rátöltjük az ecetes, cukros vizet, jól összevegyítjük, fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...