2022. július 31., vasárnap
Friss káposztasaláta
Ezt a finom salit a gyermekeim, amikor kicsik voltak maricskált káposztának hívták.
Istenem , milyen egyszerű az elkészítése és mégis egyes vendéglőkben eléd tolják a megvágott friss káposztát ahelyett hogy ők kellően beízesítenék.
Hozzávalók: friss káposzta, só, kapor, csombor. Még: ecet, cukor, víz.
A káposztát legyaluljuk, gyengéden besózzuk, legalább 10 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a dresszinget.
A káposztát kiszorítjuk megszórjuk apróra vágott kaporral meg csomborral(de lehet szárazzal is), rátöltjük az ecetes, cukros vizet, jól összevegyítjük, fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése