2024. június 16., vasárnap
Cseresznyés pudingos süti
Az idén kedves unokanővérem nagyon sok finom cseresznyét hozott faluról.
Istenem, milyen finomak voltak: édesek, ropogósak. Ezúttal is nagyon szépen
köszönöm neki, igyekszem meghálálni jóságát. Most egy finom sütit készítettem,
ízlett is mindenkinek. Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g sütő margarin, 3 tojás,
200 g cukor, 1 tasak sütőpor, pici só. Még: 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 500 ml
tej, 200 ml tejföl, 10 evk. cukor, cseresznye. A margarint a lisztben
elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport meg a sót. A tojásokat meg a cukrot jól
elkeverjük a lisztre töltjük és összegyúrjuk. Kettéoszjuk , felhasználásig
fagyasztóban pihentetjük. A cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport,
megfőzzük, kihűtjük. Ha kihűlt hozzákeverjuk a tejfölt is. A cseresznyét
megmossuk, kimagozzuk. A fél adag tésztából lapot nyújtunk és egy tepsi aljára
tesszük. Erre simítjük a pudingos krémet. Megszórjuk bőven kimagozott
cseresznyével, majd a tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített 180 fokos
sütőben készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése