2024. június 16., vasárnap

Cseresznyés pudingos süti

Az idén kedves unokanővérem nagyon sok finom cseresznyét hozott faluról. Istenem, milyen finomak voltak: édesek, ropogósak. Ezúttal is nagyon szépen köszönöm neki, igyekszem meghálálni jóságát. Most egy finom sütit készítettem, ízlett is mindenkinek. Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g sütő margarin, 3 tojás, 200 g cukor, 1 tasak sütőpor, pici só. Még: 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 500 ml tej, 200 ml tejföl, 10 evk. cukor, cseresznye. A margarint a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport meg a sót. A tojásokat meg a cukrot jól elkeverjük a lisztre töltjük és összegyúrjuk. Kettéoszjuk , felhasználásig fagyasztóban pihentetjük. A cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport, megfőzzük, kihűtjük. Ha kihűlt hozzákeverjuk a tejfölt is. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A fél adag tésztából lapot nyújtunk és egy tepsi aljára tesszük. Erre simítjük a pudingos krémet. Megszórjuk bőven kimagozott cseresznyével, majd a tészta másik felét ráreszeljük.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...