2024. június 29., szombat

Mogyorókrémes sárgabarackos torta

Kislányom szülinapjára készült ez a torta. Megint több receptből állítottam össze, családom véleménye szerint nagy sikerrel. Először sütöttem egy barackos zaftos lapot, egy 24 cm-es átmérőjű tortaformában. A sárgarépás torta mintájára itt friss nyers barackpürét használtam. Barackot a krémbe is tettem , tetejére pedig egy fehércsokis ganache krém került. Hozzávalók: 4 tojás, 130 g cukor, 80 ml olaj, 500 g barackpüré, 1 tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 260 g liszt. A krémhez: 2 tasak hidegenkötő vanilíaízű pudingpor,500 ml hideg tej, 4 evk. cukor(ízlés szerint), 2 evk. cukor és sómentes mogyorókrém, 300 g barack (héjastól). Tetejére: 100 ml tejszín, 200 g fehércsokoládé. A barackpüréhez az érett barackokat megmossuk, a magokat eltávolítjuk és mindegyiket meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a fele cukorral fehéredésig kavarjuk, hozzáadjuk a pürét, az olajat meg a citromhéjat. A tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk. A liszthez szitáljuk a sütőport is, majd a habbal felváltva adagoljuk a barackos masszához , ügyelve hogy a hab nagyon össze ne törjön. Tortaformába simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk. A kihűlt lapot kettévágjuk. A krémhez a barackot héjastól feldaraboljuk. A hideg tejben feloldjuk a cukrot hozzáadjuk a pudingport és kemény habot verünk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet meg a feldarabolt barackot . Betöltjük a tortánkat és hozzáfogunk a glazúr készítéséhez. A fehér csokit feltördeljük és a felmelegített tejszínben felolvasztjuk. Kihabosítjuk , lehűtjük, amíg folyós a tortára merjük. A tortát jégszekrényben pihentetjük, csak másnap díszítjük. Isten éltessen sokáig drága kincsünk!

2 megjegyzés:

  1. Szép és finom tortát sütöttél, Isten éltesse a lánykádat!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse lányodat sokáig! Nagyon szép és finom tortát készítettél !

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...