2025. július 27., vasárnap
Dióhabos barackos süti
Ne ítéljetek el a fotó miatt, egy kicsivel több dió került a tojáshabba és sütés után szeleteléskor a hab ripityára tört. De így is nagyon gyorsan elfogyott, mert finom volt.
Hozzávalók: linzeralap: 3 tojássárga, 50 g porcukor, 100 g vaj(vagy sütőmargarin), 250 g liszt, fél tasak sütőpor, pici só.
A hozzávalókat összegyúrjuk , kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
700 g friss barackot megmosunk, kimagozzuk, négybe vágjuk, 4 evk. cukrot adunk hozzá, 1 fél citrom levét és 300 ml vízben elkevert két tasak vanilíaízű pudingport.Rátöltjük a barackra, tűzre tesszük és addig főzzük amíg besűrűsödik. Még melegen a tésztára töltjük.
A maradék 3 tojásfehérjét 100 g cukorral felverjük hozzáadunk 100 g darált diót, összekeverjük és a pudingos barackra töltjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.A tepsi mérete:20x 25 cm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jaj nekem, gyönyörű sütemény, és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is! Köszönöm, mindenképpen megsütöm
VálaszTörlésHát Ági drága , gyönyörűnek nem mondható a süti , de brutál finom volt . Köszönöm, hogy benéztél! Visszavárlak!
Törlés