2025. november 26., szerda
Almás lepény
Már nagyon kívántam egy finom, illatos lepényt. Csak egy kis adagot sütöttem, kísérletképpen csak 500 g lisztből meg 4 almából.
Szerintem jó lett.
Hozzávalók: tasak élesztő, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 1 kisk. só, 300 ml langyos tej, 1 tojás, 500 g liszt.
Még: alma, cukor, fahéj, vaj.
Kelttésztát állítunk össze a szokásos módon. Jól kidolgozzuk, kelni hagyjuk.
Az almákat meghámozzuk nagyobb kockákra vágjuk és kevés cukorral, vajban megpároljuk. Meghintjük fahéjjal és felhasználásig hűlni hagyjuk.
Egy tepsit kivajazunk és a megkelt tésztát behelyezzük tenyérrel szétterítjük. Rátesszük a fél adag párolt almát, a tészta 2 szélet megfogva szépen összehajtjuk és tenyérünkkel újra kinyújtjuk.Rátesszük a maradék almát, majd előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése