2025. november 26., szerda

Almás lepény

Már nagyon kívántam egy finom, illatos lepényt. Csak egy kis adagot sütöttem, kísérletképpen csak 500 g lisztből meg 4 almából. Szerintem jó lett.
Hozzávalók: tasak élesztő, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 1 kisk. só, 300 ml langyos tej, 1 tojás, 500 g liszt. Még: alma, cukor, fahéj, vaj. Kelttésztát állítunk össze a szokásos módon. Jól kidolgozzuk, kelni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk nagyobb kockákra vágjuk és kevés cukorral, vajban megpároljuk. Meghintjük fahéjjal és felhasználásig hűlni hagyjuk. Egy tepsit kivajazunk és a megkelt tésztát behelyezzük tenyérrel szétterítjük. Rátesszük a fél adag párolt almát, a tészta 2 szélet megfogva szépen összehajtjuk és tenyérünkkel újra kinyújtjuk.Rátesszük a maradék almát, majd előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...