2025. november 21., péntek
Szójás savanyúkáposzta
A székelykáposzta böjtös változatát mutatom. Elkészítése egyszerű, tejföllel tálalva fenséges ebéd lehet.
Hozzávalók: egy tasak szójakocka(100 g), 1 vegetakocka, 1 hagyma, fél paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj.
Még: 500 g savanyúkáposzta.
A káposztát szálára vágjuk, több vízben átmossuk és főni tesszük.
Míg puhul a káposzta elkészítjük a szójaragut.
A szójakockákat a vegetakockával és kevés vízzel előfőzzük. Kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk az apróra vágott friss paprikát, az előfőzött szóját meg a fűszereket. A végén hozzáadjuk a puhára párolt káposztát is, jól összefőzzük és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése