2010. április 20., kedd
A tavalyi Húsvéti asztalunk
Ami itt látható mind házi készítmény, kivéve a mogyoró, a csokitojások és az apró sóskeksz.
Elkészítettem leányom kedvencét, amely nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, a Rahátos tésztát, egy mákos piskota alap vanilíás-citromos krémmel töltve, mellette egy finom diós tészta, melynek Petrosani a neve. Közepén a fehér golyócskák Raffaellok, és ezek mellett mézes szivecskék csokiglazúrral.
A lányom készítette a sajtos-köménymagos pereckéket, melyeknek nagy sikerük volt.
Ha érdekel valakit valamelyik tészta receptje szivesen elküldöm, de igérem ha újra elkészül külön közölni fogom a blogon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Írnál egyszer egy receptet a rahátos tészta elkészítéséről? Nagyon érdekelne. Rengeteg rahátot fogyasztottunk annó, amikor még a nagymamámmal jártunk látogatóba felétek. Bár nem tudom, hogy nálunk egyáltalán beszerezhető-e a rahát?
VálaszTörlésÉn azokat a sütiket szeretem amelyek elkészítése nem túl bonyolult. Ez is egy ilyen recept, és az eredménye egyszerűen FENSÉGES!
VálaszTörlésA rahátos tészta receptje:
Hozzávalók: 12 tojás, 17 ev.kanál cukor, 250 g rahát, 150 g pörkölt dió, 6 ev.kanál liszt, 2 kanál kakaó és 250 g vaj.
Elkészítés: A 12 tojásfehért 12 kanál cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kockákra vágott rahátot és az apróra vágott diót, majd a 6 kanál lisztet. Ebből 2 lapot sütünk sütőpapírral kibélelt tepsibe, de nem kiszáradásig, csak míg a tetejük kissé megpirul.
Krém: A 12 tojássárgát 5 kanál cukorral gőz fölött megfőzzük, hozzáadjuk a 2 kanál kakaót.
Miután kihült hozzáadjuk a vajat.
A krémből 2-3 kanállal meghagyunk, amivel a tésztát bevonjuk és beszórjuk csokireszelékkel.
Garantálom, nagyon finom!!!
Szioka:)
VálaszTörlésEngem érdekelne a Petrosani sütemeny receptje de nem tudom hogy itt Magyarországon hogy hívják, ha egyáltalan sütik...Megkérlek hogy küld el a receptet. Előre is köszönöm.