2010. szeptember 25., szombat

Kakastaréj



Egy különleges sós rágcsit sütöttem pénteken. Régi a recept, de most is aktuális.
Hozzávalók: 3 egész tojás, 1 kiskanál só, liszt amennyit felvesz, hogy gyúrható laskatésztaszerű legyen. Tetszés szerint tehetünk bele köménymagot vagy szezámmagot egy-egy kiskanállal, de reszeltsajttal is nagyon finom. A 3 tojáshoz 100 g reszeltsajt szükséges.
A tésztát szép vékonyra kiserítjük, 4 centis csíkokra szeljük, ezekből téglalapokat faragunk, melyek szélét bevagdaljuk. Forró olajban sütjük.
Ebből vittem kostolót Parajdra a Töltöttkáposzta Fesztiválra, az Erdélyi Konyha lelkes csapatának Alíznak, Ottisnak, Edónak, és Jutkának.



Nagyon boldog vagyok, hogy személyesen megismerhettem Őket, és Velük tölthettem egy pár órát.

18 megjegyzés:

  1. De jó neked :)
    Viszont ez a taréj valami nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. A taréj nem csak guszta, hanem nagggyon-nagggyon finom és izletes is. Az előbb kóstoltam meg, mert Parajdon annyi mindent össze-vissza ettem, hogy Juci isteni kakastaréja nem került sorra. Jobb is volt igy, mert legalább érezhettem az igazi jó izét. A Jucival és Mónikával való találkozás miatt abszolút megérte elmenni Parajdra. Nagyon jó volt a találkozás és a kicsi együttlét, habár alig tudtunk két-három mondatot váltani egymással, mert mindig félbeszakitott valaki. Juci drága, nagyon örültünk neked és remélem, még sokszor fogunk találkozni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó neve van ennek a kis sósnak!Hálásan köszönöm, nagyon finom!És én is nagyon örülök, hogy találkoztunk, nagy meglepetés volt számomra, hogy eljöttél!!!Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta kis rágcsálnivaló. Erre felénk édes változatban szokták sütni, de én még nem próbálkoztam vele. Így sósan kedvemre való, viszem is a receptet, köszönet érte.:)

    VálaszTörlés
  5. Bianka!

    Köszönöm Bianka, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  6. Alíz!

    Már egy jó pár napja készültem a találkozóra!
    Olyan jól sikerült minden.
    Bocs, hogy nem vártuk meg a zsürit, de a férjem nem szeret este vezetni és mi egy picikét távol lakunk.
    Igazán örvendek, hogy láthattalak benneteket, aranyosak vagytok!
    Sok sikert továbbra is a lelkes kis csapatnak!

    VálaszTörlés
  7. Ottis!

    Különösen örültem, hogy megismerhettelek, ahogy mondtam Te voltál az első akit naponta követtem, sok, megszámlálhatatlan receptedet kipróbáltam és elismerem sokat tanultam.
    Ezer köszönet érte!!!

    VálaszTörlés
  8. Gizi!

    Nem készítettem édesen soha, de gondolom nem lehet rossz!!

    VálaszTörlés
  9. Milyen guszta! :) Nagyon bejön :)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Juci, nagyon köszönöm a kedves szavaid, nagyon jól estek!Örülök, hogy találtál kedvedre való recepteket a blogomon.

    VálaszTörlés
  11. Jaj nagyon kedves vagy, hogy még ajándékot is hoztál nekünk!Örülök, hogy megismerhettelek,bár kevés volt ehhez az idő,de így is megtudtam,hogy egy remek,nagyon ekdves asszony vagy,aki finom sóst is tud sütni:)Puszillak!

    Ja,és nézz be hozzám,meglepetés vár.

    VálaszTörlés
  12. Kedves Juci örültem, hogy megismertelek, köszi a finom sós sütit..remélem ha jössz Csíkba összefutunk. Kellemes hetet Jutka.
    Nézz be hozzám,vár rád egy díj!:))

    VálaszTörlés
  13. Szia!:-)
    Látom az Erdélyi Konyhás lányokkal már közelről is megismerkedtél:-) Most én is szeretnék adni neked egy Kreatív blog-díjat! :-)
    Remélem, örülni fogsz neki! :-)

    itt: http://eveskozben.blogspot.com/2010/09/kreativ-blogger-dij-mint-filmekben.html

    VálaszTörlés
  14. Ami!

    Köszi, hogy benéztél, és tetszett a süti!

    VálaszTörlés
  15. Remek csapat gyűlt itt össze :) és még találkoztok is!!! Igen, ilyesmi megformázással készítem a csőrögét időnként, sósnak is tetszene!

    VálaszTörlés
  16. semmilyen zsiradek (vaj,margarin) sem kell a tesztaba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem! Ahogy a receptben is irja csak tojas es liszt es so. Ettol lesz finom ropogos.

      Törlés
    2. koszonom szepen a valaszt ,mindenkeppen kiprobalom ! szep hetveget !

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...