2010. szeptember 11., szombat

Vegyes savanyúság, csalamádé


Káposzta zöldparadicsom és paprika kombináció.
Megmosunk és legyalulunk 5 kg káposztát, megvágunk 3 kg zöldparadicsomot, 2 kg paprikát.



Ízesítjük 150 g sóval, 600 g cukorral, 1 l ecettel. Jól összevegyítjük és egy órát állni hagyjuk.



Addig tormát pucolunk, kaprot, csombordot mosunk és előkészítünk 3 darab 3 litres üvegkannát, melyekbe kerül majd a savanyúság. Tetejükre egy kis befőzőport hintünk és lekötjük.
Egy hónap múlva már fogyasztható.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük, készítenél :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, szinte érzem az illatát és az ízét. Én még sárgarépát is szoktam vékonyan beleszeletelni.

    VálaszTörlés
  3. Bianka, Gizi!

    Köszönöm lányok, kedvesek vagytok!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Még nem készitettem az idén, de tervezem. :)

    VálaszTörlés
  5. Alíz!

    Köszönöm! Még nem késő!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...