2011. szeptember 18., vasárnap

Diós darázsfészek



Ma három hete, hogy írtam a tejberizses bejegyzést. Azóta sok víz lefolyt a Dunán.
Kezdjem azzal, hogy meszeltünk. Először a konyhát pakoltuk ki, aztán mindent vissza. Rögtön következett a fürdő: az már csak 2 napot vett igénybe. Aztán a kamra... Második hét közepén már kezdtem nagyon elfáradni, mindenem fájt, kezem, hátam, de leginkább a lábaim dagadtak el. Persze, hogy a korházban kötöttem ki. Ott pihentem hét napot, amig az injekciós kezelést befejeztem. Hazaérve azt sem tudtam mihez kezdjek. Ízet főztem szilvából, kompótot tettem el, két nagy adag zakuszkát főztem, csalamádét készítettem, persze mindent a családom segítségével. Be kell valljam a számítógép elvonási tünetei már az első nap jelentkezdtek, aztán a korházban fokozódtak, csak a gyerekek néztek még be és hozták a híreket, ki milyen finomakat főzőtt és hogy kerestetek, ami azt jelentette, hogy hiányoztam. Nyugodjatok meg, most aránylag jól vagyok, igyekezni fogok bepotolni a lemaradásaimat.
Ezt a sütit csak azért választottam, mert volt megtakarítva dióm és persze a dagasztó gépemet is munkába állítsam.
Hozzávalók: 400 g liszt, 2 evk. cukor, 20 g élesztő, 2 tojássárga, 3 evk. olaj, 2,5 dl tej, egy citrom héja, só.
Az élesztőt a cukorral kikavarjuk, rátöltjük a langyos tejet, majd a többi hozzávalókkal egy könnyű rugalmas tésztát gyúrunk. 45 percig kelni hagyjuk.
Majd lisztes deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, bőven meghintjük cukros dióval és mint a bejglit feltekerjük. 3 cm darabkákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 40 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor majdnem kész vaníliás cukros tejjel tetejüket meglocsoljuk.

15 megjegyzés:

  1. Remélem teljesen meggyógyultál. Még betegen is mi mindent tettél el. A sütid, nagyon guszta. További gyógyulást és pihenést kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy végre már itt vagy! Igazolást elfogadom, gyógyuljál teljesen meg, pihenjél néha főzzél-süssél és mutasd meg nekünk is! Nagyon guszta ez a sütid, szeretem a kelt tésztákat, jó régen készítettem én is!

    VálaszTörlés
  3. Juci, nagyon örülök, hogy nincs semmi komoly bajod, azért vigyázz magadra és ne hajszold túl magad:) Isteni lehet ez a diós süti. Mi a különbség a csiga és a darázsfészek között? Mert én szoktam kakaós és fahéjas csigát készíteni, legközelebb ilyet is fogok, mert imádom a diót:)

    VálaszTörlés
  4. Én is hiányoltalak, de azt hittem még mindig meszeltek, vagy legalábbis takarítasz a meszelés után, azért nincs időd. De remélem, hogy most már jobban vagy, pihenj sokat. A darázsfészek nagyon guszta, egyik nénjém pont ilyeneket szokott készíteni, nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta a darázsfészked. A nagymamán tudta nagyon finomra készíteni, így diósan.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Vigyázz magadra, és pihenj sokat. Nagyon finomat sütöttél, diósan még nem próbáltam, de meghoztad a kedvemet hozzá.:)

    VálaszTörlés
  7. Vigyázz magadra, a meszelés kriminális munka, leszívja az ember összes energiáját. Sajnálom, hogy kórházba kerültél emiatt. A darázsfészek isteni, pontosan így készítem én is. :)

    VálaszTörlés
  8. VIgyázz magadra, a legfontosabb az egészség!Guszták a darázsfészkek,nagyon szeretem,mamám sokat szokta sütni régen.

    VálaszTörlés
  9. További jobbulást kívánok!
    (Nekem is lenne meszelni valóm, de azt hiszem, még jól átgondolom - ezek után:)
    A sütid egyszerűen csodás!:)

    VálaszTörlés
  10. Örülök, hogy jól vagy, és vigyázz magadra!Szeretem én is darázsfészket :)

    VálaszTörlés
  11. örülök, hogy itt vagy, hiányoztál...

    VálaszTörlés
  12. Csodás dolgokat sütsz, még, ha van is miből-nem könnyű :)))

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm Lányok, nagyon kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...