2012. június 6., szerda

Kapros hagymasaláta

   
        Megint a poklok útját járom. Péntek délutántól  fogproblémákkal küzdök. Fájt, feldagadtam, orvos, korona leszedése, kínzás, kezelés és most köszönöm jól vagyok. Már tudok enni és ami a legfontosabb tudok pihenni.
        Ezt a finom salit azért nem hagyhattam ki, egyszerű, de nagyon ízletes. Kötelező módon törtpaszuly mellé kell enni, mint savanyúság. Próbáljátok ki, megéri.
         Hozzávalók: pár szál friss zöldhagymaszár, egy csokor friss kapor, ecet, cukor, só, víz.
A hagymát megtakarítjuk és apróra felszeleteljük, a kaport is megmossuk és apróra vágjuk. Készítünk egy öntetet: 3 evk. cukrot, pici sót, 1 evk. ecetet  feloldunk 200 ml vízben. A salátára öntjük és azonnal tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű saláta!!! Éppen ma néztem, milyen szép a kapor a kertbe, így salátában fogja bevégezni.:)
    Szörnyű lehetett a fogfájásod, és örülök hogy már jól vagy.

    VálaszTörlés
  2. Már tegnap este olvastam a salátádat, nagyon fincsi lehet. (Majd a törtpaszulyt írd még le légyszíves, hogy az is meglegyen.) Együtt éreztem veled a fogfájásod miatt, mert nekem is épp nagyon hasogatott az egyik fogam. Csak bejegyzést nem tudtam hagyni, mert Fiam szólt, hogy sürgősen szüksége van rám. Örülök, hogy már tudsz pihenni.

    VálaszTörlés
  3. Jobbulás kívánok, a saláta pedig nagyon finom lehet, szeretem az újhagymát és a kaprot is! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát a fogfájást a legrosszabb ellenségemnek se kívánom, jó, hogy már túlvagy rajta. Ez a saláta nagyon megtetszett nekem, szerintem más ételhez is találna savanyúságként. Ahogy alkalom adódik ki is próbálom:)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is elkészült, nagyon finom! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...