2012. július 12., csütörtök
Lestyános krumpligombóc leves
A lestyánom a kertben kezd megsárgulni, gondoltam még egy finom levest hadd ízesítek vele. Erre a finom krumpligombóc levesre esett a választásom és most sem csalódtam: tartalmas és ízletes.
Hozzávalók a gombócokhoz: 4 főtt krumpli, 1 tojás, 2 evk. búzadara, 2 evk. liszt, 1 kisk. zsír esetleg margarin, só, bors, apróra vágott lestyán. Tovább: 1 hagyma, 200 g sonka, 1 evk. vegeta, egy csokor lestyán, 2 evk liszt, pirospaprika, só, olaj, 2 l víz.
A vizet feltesszük főni, hozzáadjuk az egész hagymát, a csíkokra vágott sonkát, sót, vegetát meg az apróra vágott lestyánt. Közben elkészítjük a gombóckákat. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd kézzel apró meggy nagyságú gombóckákat formálunk. FIGYELEM!!! Először a levest berántjuk és csak utána főzzük bele a gombócokat. Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia! Régen jártam nálad, majd igyekszem pótolni. Tetszik a levesed egyszerűsége. A sonka kivételével, elkészítem.:)Tücsi
VálaszTörlésSzeretem a lestyán ízét, használom is a krumplilevesbe, de ilyen gombócot még nem készítettem.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, szeretem az ilyen egyszerű, finom leveseket, a krumpli pedig külön kedvenc! :)
VálaszTörlésDes boulettes de pommes de terre en soupe : ça doit être délicieux.
VálaszTörlésJ'aime beaucoup.
A bientôt
Príma kis leves! Én is sok zöldfűszert használok, a lestyánt is nagyon szeretjük, burgonyalevest legutóbb zsályával készítettem, az sem lett rossz :)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy mindenkinek tetszett a recept!