2012. július 9., hétfő
Mustáros sertéscomb petrezselymes burgonyával
Tombol a nyár, nagy a hőség, vedeljük a hűtőből a vizet és csak vegetálunk. A sütemények készítése kizárt, csak gyümölcsleveseket kíván mindenki, utána esetleg egy kis egyszerű főzeléket. Aztán megint jöhet a hideg dinnye vagy fagyi, de abból ipari mennyiségben.
A mai ebédet nagyon gyorsan összehoztam, mert ugye könnyű főzni, ha van miből.
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 3 közepes hagyma, 2 paprika, só, bors, 1 kisk. pirospaprika, 100 ml olaj, 2 evk. mustár, 1 evk. liszt.
A felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát meg a paprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, felöntjük egy kis vízzel.és készre pároljuk. A mustárt a liszttel, egy kevés vízzel elkavarjuk, majd ezzel a kötéssel a pörköltet besűrítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Guszta! Nagyon finom lehet így mustárral. Olyan vadas jellege lehet, én eddig csak tejföllel csináltam, de kifogom próbálni majd így!
VálaszTörlésNyami, ezt vacsira is elfogadnám :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Én is sokszor készítem így a húst, csak még petrezselyemzöldet is teszek bele, jó apróra összevágva.:)
VálaszTörlésNagyon guszta lett! A mustártól gondolom kicsit savanykás, ami jól eshet ebben a melegben :)
VálaszTörlésSzuper!:) Már tudom is, holnap mi lesz az ebéd:))
VálaszTörlésMa ez volt az ebéd nálunk. Köszi a receptet.
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy ihletet adhattam a napi menühöz!
Lenka!
Köszönöm hogy itt jártál, még visszavárlak!!
Örülök, hogy tetszett a recept.
De finom!!!!
VálaszTörlés