2012. október 13., szombat

Focaccia


          Focaccia, magyarul vegetáriánus pizza (szerintem). Készülhet olajbogyóval, koktélparadicsommal, vagy más zöldséggel, lekenve jó vastagon fokhagymás olívaolajjal és ki-ki maga ízlése szerint fűszerezve bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal stb... Tésztája majdnem megeggyezik a pizzatésztával, csak egy picivel több olaj meg só kerül bele.
         Hozzávalók 2 lepényhez: 500 g liszt, 25 g friss élesztő, 100 ml olaj, 1 evk. só, 300 ml langyos víz, 1 kisk. cukor. Továbbá: 50 ml olaj, 6 cikk fokhagyma, koktélparadicsom, bazsalikom, só.
         A fenti hozzávalókból egy könnyű rugalmas tésztát gyúrunk. Kelni hagyjuk, addig elkészítjük a fokhagymás olajat: a fokhagymacikkeket megtakarítjuk, összezúzzuk, majd az olajjal jól elkeverjük.
Ha megkelt a tésztánk kettéosztjuk, kirakjuk paradicsomokkal, lekenjük jó vastagon fokhagymás olajjal,  meszórjuk apróra vágott bazsalikommal és sülni tesszük.

 Ha megsült a lepénykénk, még melegen megszórjuk darabos sóval.


 Itt pedig mini focacciakat készítettem.


3 megjegyzés:

  1. Nemrég készítettem én is (édes verzióban), nagyon finom, mi is nagyon szeretjük! :) Nagyon édesek a mini focacciák is, jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett, guszták! Most biztos 1-2 darabkát ebből a kicsikből elfogadnék !:-))

    VálaszTörlés
  3. Foarte bina arata,,yamiii!!!pupp!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...