Hozzávalók 2 lepényhez: 500 g liszt, 25 g friss élesztő, 100 ml olaj, 1 evk. só, 300 ml langyos víz, 1 kisk. cukor. Továbbá: 50 ml olaj, 6 cikk fokhagyma, koktélparadicsom, bazsalikom, só.
A fenti hozzávalókból egy könnyű rugalmas tésztát gyúrunk. Kelni hagyjuk, addig elkészítjük a fokhagymás olajat: a fokhagymacikkeket megtakarítjuk, összezúzzuk, majd az olajjal jól elkeverjük.
Ha megkelt a tésztánk kettéosztjuk, kirakjuk paradicsomokkal, lekenjük jó vastagon fokhagymás olajjal, meszórjuk apróra vágott bazsalikommal és sülni tesszük.
Itt pedig mini focacciakat készítettem.
Nemrég készítettem én is (édes verzióban), nagyon finom, mi is nagyon szeretjük! :) Nagyon édesek a mini focacciák is, jó ötlet! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, guszták! Most biztos 1-2 darabkát ebből a kicsikből elfogadnék !:-))
VálaszTörlésFoarte bina arata,,yamiii!!!pupp!!
VálaszTörlés