2012. október 15., hétfő
Almás mézes szelet
Bizonyára emlékeztek a Háztetős sütimre, annak mintájára akartam elkészíteni ezt a finom almást, de nem voltam valami túl szerencsés a elmúlt hétvégén. A sütés közben egy kis baki történt. Miután a tésztát háromba osztottam, mert ugye két lapot akartam sütni, a harmadik adagból pedig a rudacskákat, az történt hogy már az első megsült lapot sikerült összetörnöm. Nem volt más választásom, a harmadik adag tésztából is lapot sütöttem, aztán a másikat összemorzsoltam egy kis tejjel meg vajjal, majd golyókat formáltam és a pudingos almára helyeztem, rá megint alma és rá a lap.
Hozzávalók: 600 g liszt, 50 g zsír, 2 tojás, 250 g cukor, 3 evk. méz, 4 evk tej, 1 kisk. szódabikarbona.
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, legalább 30 percig jégszekrényben pihentetjük. Háromba osztjuk és lapokat sütünk tepsi háton. Az egyik lapot összemorzsoljuk, kevés tejet meg vajat adunk hozzá, majd kis golyókat formálunk.
Töltelék: 1 kg reszelt alma, 200 g cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 1/2 citrom leve, 600 ml víz.
Feltesszük a vizet a cukorral és a citromlével főni. Ha forr, hozzáadjuk a reszelt almát és kb. tíz percíg tovább főzzük, majd 200 ml vízben feloldjuk a pudingport és az almához adjuk. Addig főzzük míg besűrűsődik. Még melegen töltjük rá a lapra, kirakjuk golyócskákkal, aztán rájön még egy adag almás puding, aztán a maradék lappal befedjük.
Nem glazúrozzuk, csak símán behintjük egy kis porcukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Végül is minden jó, ha a vége jó:) Finom lehetett így is:)
VálaszTörlésEz csodás!:)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki! Ami almás, az csak jó lehet :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!:)
VálaszTörlésMutatós, fincsi lehet!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlés