2014. január 15., szerda

Kekszes almás karamellpuding



      Gyakran készítek karamellpudingot. Szeretem, mert gyorsan elkészül és nagyon finom. Többször megtörtént már, hogy a megmaradt szirupot (a karamellpudingtól), nekem kellett kikanalaznom. Így jött az ötlet, hogy sütés előtt a pudingba szórjak nagyobb kekszdarabokat. Nagyon jól tettem, mert a keksz felszívta a felesleges szirupot és ezzel még alapja is lett a pudingnak. Aztán tovább kísérleteztem a recepten, így a pudingba  alma  is került...
       Hozzávalók: 5 tojás, 500 ml tej, 5 + 4 evk. cukor, 1 evk. pudingpor (vagy liszt), 2 tasak vaníliapor. Még: 2 alma, 50 g keksz.
      Egy 2 l lábosban 4 evk. cukrot 2 evk. vízzel karamellizálunk. Az almákat megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a karamellizált cukorra szórjuk. (Nincs semmi értelme elrendezni, vagy kereken kirakni a lábosban az almákat, mert sülés közben úgy is feljönnek a puding tetejére.) A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a pudingport,  majd a hideg tejet. Ezt is a lábosba töltjük, megszórjuk kekszdarabkákkal. Pudingos edényünket egy másik, vízzel telt edényre helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőbe körülbelül 30-40 percre sülni tesszük.

3 megjegyzés:

  1. Hááát, igen! Az igazi puding, az nem a zacskós keményítőnél kezdődik! Ez biztos finomabb!

    VálaszTörlés
  2. Teszek egy próbát, tetszik a recept.

    VálaszTörlés
  3. Lányok! Örülök, hogy tetszett a recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...