2014. január 8., szerda

Meggyes huszárcsók

Karácsonyra készítettem,  ezeket a meggyes huszárcsókokat. Közkedvelt, finom,, száraz sütemény. Fogyott is,  főleg a fiúknak ízlett nagyon.
Hozzávalók:
Hozzávalók: 350 g liszt, 150 g cukor, 200 g zsír vagy margarin, 1 tojás és kettőnek a sárgája, 1 rum eszenc, fél tasak sütőpor. Még 2 tojásfehér, 200 g darált dió, 400 g meggybefőtt.
A cukrot elkavarjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztben elmorzsolt, fagyos zsírt vagy margarint, aztán az eszencet meg a sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük.
Tésztánkat ujjnyi vastagságúra sodorjuk, egyenlő darabkákra vágjuk, majd kis gömböket formálunk.



Ezeket a gömböket tojásfehérjébe mártjuk, majd mindegyiket dióba forgatjuk.


Mindegyik gömb közepébe egy kimagolt meggyet teszünk.
Megjegyzés:
-ha van otthon friss disznózsírunk, inkább azt használjuk margarin helyett, mert hamarabb megpuhulnak a kekszecskéink.
-a gömböcskék cseresznye nagyságúak legyenek, vagy még kisebbek
-a tojásfehérjéket nem kell teljesen felverni, csak éppen a villával megmozgassuk
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lassú tűznél sütjük.
.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept! Mutatós, finom süti van belőle.
    Az tart vissza, hogy most azonnal nekikezdjek, hogy nincs dióm törve. :(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Juci, hosszabb ideig távol voltam, nemrég értem haza, erre felénk azt mondják a jókívánság soha sem késik, így most szeretnék kívánni békés, boldog egészségben és szeretetben gazdag új esztendőt, neked és szeretteidnek.

    VálaszTörlés
  3. Ez a fincsi süti nálunk is ízlene a fiúknak, meg is jegyzem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  4. Mutatós és finom, a meggy feldobja!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...