2014. január 18., szombat

Rántott húsrolád


      Nem is olyan rég készült ez a finom vacsora. Többnyire a lányom meg a barátja eredménye ez az ízletes étel, én csak mint bámészkodó, tanácsadó meg kóstolgató voltam jelen.
     Amit a tányéron láttok: a töltött húsrolád, a sajtos gomba meg a tepsis burgonya, mind-mind az ők kezemunkájukat dícséri.
        Rántott -töltött húsrolád
    Hozzávalók (6 darabhoz): 800-900 g sertéscomb, 6 szelet főtt, füstölt sonka, 1 paprika, 1 hagyma, 3 gomba,  fél sárgarépa, kevés olaj, só bors. Még: 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, 500 ml olaj a sütéshez.


         A sertéshúsból szép vékony szeleteket vágunk, kikloffoljuk, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát meg sárgarépát. Pár percig dinszteljük, aztán hozzáadjuk az apróra vágott gombát is. Sózzuk, borsózzuk, kevés vízzel felöntjük és készre pároljuk. Kihűtjük. A kikloffolt hússzeletekre egy-egy szelet főtt, füstölt sonkát teszünk, rá egy  kanál zöldségragut. Óvatosan feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. Mindegyik hústekercset lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes a lányod, de hát volt kitől örökölnie ezt a tudományt :-)

    VálaszTörlés
  2. Az alma nem esett messze a fájától, ügyesek a fiatalok, nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...