2014. szeptember 5., péntek

Sültpaprikás nokedlis gombapörkölt

Már itt volt az ideje, hogy bejegyzést írjak. Egy picit nehéz heteket éltem, éltünk át. Romboltunk, bontottunk, építettünk, falaztunk, vakoltunk, gitteltünk, festettünk. A visszapakolásról hadd ne számoljak be. Most is van ami nincs teljesen a helyén, és mindez az én konyhámban történt. Két hét után, nagy örömömre, végre nyugodtan főzhetek.
Hozzávalók: 500g friss gomba, 3 hagyma, 3 paprika, 50 ml olaj, só, bors, fűszerpaprika.   A nokedlihez: 200 g liszt, 1 tojás, só, víz.
Először 2 piros paprikát megsütünk, megtakarítjuk, torzsájukat eltávolítjuk, feldaraboljuk, félretesszük.
A  gombát megtakarítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott megmaradt paprikát, tovább pároljuk, majd miután a feldarabolt gombát is hozzáadtuk, fűszerezzük: sóval, borssal, fűszerpaprikával meg a feldarabolt sültpaprikával. Készre főzzük.
A nokedlihez összekavarjuk a lisztet a tojással, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. Kiskanállal kiszaggatva, lobogó sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és a kész gombapörkölthöz adjuk.
Mégegyszer így együtt felmelegítjük és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom a gombás tésztás ételeket! Akkor nem unatkoztál az elmúlt héten . Sok munka de biztos hogy megérte gyönyörködhetsz benne és természetesen főzhetsz kedvedre! Szép hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, nagyon kedves vagy!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...