2014. október 17., péntek

Házi tortilla zöldségraguval töltve

Egy kiadós vacsorára vágytam. Tortillát sütöttem, hozzá pedig egy finom zöldségragut készítettem. Bevallom a tortilláim nem lettek valami vékonyak, de annak ellenére ehetők voltak.
Házi tortilla
Hozzávalók: 500 g liszt, 50 ml olaj, 1 kisk. só, 1 sütőpor, 300 ml víz.
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 30 percet pihentetjük.
Aztán a tésztából kis gömböket szakítunk, kinyújtjuk, és forró serpenyőben( OLAJ NÉLKÜL!!!), rendre megsütjük.
Cukkinis kukoricás ragu
Hozzávalók: 1 hagyma, 2 paprika, 500 g cukkini, 150 g kukorica(konzervből), 10 darab cherry paradicsom, olaj, só, bors, pici csombor.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, ezzel is pároljuk, majd  a kockára vágott cukkinit is. Fűszerezzük sóval borssal, csomborral. Ha megpuhultak a zöldségek megszórjuk cherry paradicsommal , még pár percig összefőzzük, vigyázva hogy a paradicsomok ne törjenek teljesen szét. Még melegen a tortillákba töltjük és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták most én is elfogadnék egyet belőle! Már egyszer én is kipróbáltam és nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! Nekünk is ízlett!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...