2014. november 24., hétfő

Császárszalonnás krumplitorta

        
Nagyon finom füstölt kolbászt hozott az uram az ismerős hentestől. Első nap káposztát rántottam hozzá, de már másnap krumplipüré volt a listán. Így született meg ez a csodálatos krumplitorta...
   Hozzávalók(4 személyre): 700 g krumpli, 100 g vaj, 4 tojás, 200 g reszelt trapista sajt, só, 8 szelet császárszalonna.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízbe főni tesszük. Ha a krumpli megpuhult, megtörjük, hozzáadjuk a vajat, a sajtot, majd egyenként a tojásokat. Sózzuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a császárszalonna szeleteket kör alakba lefektetjük, erre kanállal ráhalmozzuk a kész krumplimassszát, ráhajtjuk a szalonnaszéleket és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük. 3o-4o perc alatt készre sütjük.( Sütés közben megszórjuk reszelt sajttal). Még melegen szeletekre vágjuk, sült kolbásszal meg tormás céklával tálaljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...