2015. február 18., szerda

Zakuszkás pirított gríz rántott csirkemellel

   
A mai ebédünk egy igen egyszerű fogás volt. Bundás csirkemellet sütöttem, mellé pirított grízet akartam és paradicsomszószt, de idő hiányában gyorsan változtatnom kellett. A pirított gríz megmaradt a menüben és egy kis zakuszkával felturbózva egy nagyon finom ebéd kerekedett belőle.
Zakuszkás pirított búzadara
Hozzávalók (2 személyre): 2 evk.olaj, 1 dió nagyságú hagyma, 4 evk. búzadara(gríz), só, 3-4 evk. zakuszka.
A hagymát apróra vágjuk forró olajon üvegesre pirítjuk,megszórjuk búzadarával azzal is tovább pirítjuk, míg világosbarna színű lesz, majd annyi vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. Közben sózzuk, majd ha kezd besűrűsődni, hozzáadjuk a zakuszkát is és készre pároljuk. Pár percig hűlni hagyjuk és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...