2015. február 5., csütörtök

Madártej

                    
Ez a finom desszert, megint egy nagyon jól kikísérletezett recept szerint készült. Kevés tojással, cukorral, egy tasak vaníliaízű pudingporral, meg tejjel megoldható.
     Hozzávalók: 2 l tej, 3 tojás, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 2 tasak vaníliapor, 16 evk. cukor.
Egy nagyobb edényben felfőzünk 1 és 1/2 l tejet. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől, a fehérjékből kemény habot verünk, rendre hozzáadunk 4 evk. cukrot, majd kanállal galuskákat szaggatunk  a forró tejbe, (mindkét oldalát 2 percig főzzük). A  megfőtt galuskákat egy nagyobb tányérra szedjük, ügyelve, hogy ne törjenek szét. A tojássárgákat a maradék cukorral, a pudingporral , a vaníliaporral, meg a maradék hideg tejjel jól elkeverjük, a forró tejből fokozatosan merünk hozzá, majd összevegyítve addig főzzük, míg besűrűsődik. Ráhelyezzük a galuskákat, majd hagyjuk kihűlni. Ha lehet, ha nem melegen is fogyaszthatóóóóóó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...