Hozzávalók: 2 l tej, 3 tojás, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 2 tasak vaníliapor, 16 evk. cukor.
Egy nagyobb edényben felfőzünk 1 és 1/2 l tejet. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől, a fehérjékből kemény habot verünk, rendre hozzáadunk 4 evk. cukrot, majd kanállal galuskákat szaggatunk a forró tejbe, (mindkét oldalát 2 percig főzzük). A megfőtt galuskákat egy nagyobb tányérra szedjük, ügyelve, hogy ne törjenek szét. A tojássárgákat a maradék cukorral, a pudingporral , a vaníliaporral, meg a maradék hideg tejjel jól elkeverjük, a forró tejből fokozatosan merünk hozzá, majd összevegyítve addig főzzük, míg besűrűsődik. Ráhelyezzük a galuskákat, majd hagyjuk kihűlni. Ha lehet, ha nem melegen is fogyaszthatóóóóóó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése