2015. január 28., szerda

Boros torta

    
A tél folyamán, az egyik kedves szomszédasszonyomtól több, régi recepteskönyvet kaptam. Igaz, német nyelven íródtak, de miután egy pár receptet ''betettem " a gugliba fordítani, mondhatom, már elég jól haladok a receptgyűjtéssel. Ezt az érdekes receptet is onnan '' halásztam''.
Hozzávalók: 200 ml olaj, 200 ml finom aromás bor, 50 g cukor, 3 evk. méz, 1 kisk. fahéj, kevés citromhéj. 1/2 tasak sütőpor, 270 g liszt. Még: egy 22 cm átmérőjű tortaforma (vagy annál kisebb), 3 evk. csipkebogyólekvár.
Összevegyítjük az olajat, a cukrot, a bort meg a mézet. Addig kavarjuk amíg a cukor felolvad.Cirtomhéjjal meg fahéjjal fűszerezzük. A végén tesszük hozzá a sütőporos lisztet.A tortaformánkat beolajozzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát szépen belesímítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A forró tortát hecserlilekvárral vonjuk be. Finoooom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...