2015. július 14., kedd

Kapros tejszínes tök

     
A mai húsmentes vacsoránkat, már napokkal ezelőtt kiterveztem. Kívántam már ezt a sütőben sült tejszínes, kapros  tököt, tökvirággal színesítve, pici fokhagymával ízesítve... Mennyei volt.
Hozzávalók 2 személyre:
500 g friss főzőtök, 3 tojás, 100 ml főzőtejszín, 150 g sajt, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 főzőtökvirág, 1 csokor friss kapor, 3 evk. olaj, só, bors.
A zsenge főzőtököt megmossuk és karikára vágjuk. Mindkét oldalukat sózzuk borsozzuk és serpenyőben kevés olajon elősütjük. Tányérra szedjük, hűlni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk és ugyanabban a serpenyőben és olajban üvegesre dinszteljük.
Egy tálban a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot meg a tört fokhagymát. Megszórjuk apróra vágott friss kaporral és az apróra vágott tökvirággal, a végén hozzáadjuk dinsztelt hagymát is.
Egy jénai tál alját kirakjuk az elősütött tökkarikákkal rátöltünk a tejszínes tojásos masszából és rétegezzük mindaddig míg mint a két hozzávaló elfogy. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...