2015. július 28., kedd

Sültpaprikás karfiolkrém

       
Ma egy különleges karfiolkrémet készítettem vacsorára. Hogy mitől különleges? Attól, hogy sültpaprika is került belé, kevés fokhagyma meg oregánó. Tetejét megszórtam feldarabolt csípőspaprikával.
Pirítossal és házi paradicsommal ettük. Isteni volt!!!
    Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 1 paprika, 1 cikk fokhagyma, 1 csipőspaprika, kevés oregánó.
Még (a majonézhez): 1 tojássárga, 1 kisk. mustár, 100 ml olaj, só, bors.
A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk és enyhe sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A paprikát megmossuk, megsütjük, megtakarítjuk, torzsáját eltávolítjuk, feldaraboljuk, hűlni hagyjuk.
Addig elkészítjük a majonézt a szokásos módon.
Blenderrel pürésítjük a megfőtt karfiolt, a feldarabolt sültpaprikát meg a cikk fokhagymát. A pürét hozzákavarjuk a majonézhez, megszórjuk apróra vágott csípőspaprikával meg oregánóvirággal ;és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...