Pirítossal és házi paradicsommal ettük. Isteni volt!!!
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 1 paprika, 1 cikk fokhagyma, 1 csipőspaprika, kevés oregánó.
Még (a majonézhez): 1 tojássárga, 1 kisk. mustár, 100 ml olaj, só, bors.
A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk és enyhe sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A paprikát megmossuk, megsütjük, megtakarítjuk, torzsáját eltávolítjuk, feldaraboljuk, hűlni hagyjuk.
Addig elkészítjük a majonézt a szokásos módon.
Blenderrel pürésítjük a megfőtt karfiolt, a feldarabolt sültpaprikát meg a cikk fokhagymát. A pürét hozzákavarjuk a majonézhez, megszórjuk apróra vágott csípőspaprikával meg oregánóvirággal ;és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése