2015. augusztus 4., kedd

Görögdinnye saláta juhtúróval

      
Mostanában ez a saláta lett a kedvencünk. Nagyon gyorsan elkészül.  Fogyasztás előtt kis időre  mindenképpen tegyük be a jégszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes juhtúróval kipróbálni(feta helyett) és menta helyett oregánót használni. Sokkal finomabb!
         Hozzávalók: görögdinnye, juhtúró, balzsamecet, olívaolaj, friss oregánó(vagy szárított), bors.
A dinnye piros belét  tetszés szerint feldaraboljuk és egy tálba tesszük.Megjegyzem sokan átmossák, leszűrik, hogy a magokat eltávolíthassák. Én nem szoktam, mert nem szeretném hogy a dinnye az édességét, frisseségét elveszítse. A feldarabolt dinnyére kevés olívaolajat meg balzsamecetet töltünk, megszórjuk juhtúróval, gyöngéden összevegyítjük, majd a végén oregánót meg frissen örölt borst szórunk rá.
Tálalás előtt 30 percre jégszekrénybe tesszük. Nagyon, de nagyon finoooom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...