Hozzávalók: 7 tojásos kakaós piskótalap, 500 g mascarpone, 600 ml tejszín, 10 evk. cukor, 2 kisk. zselatin.
Még: 1 kg körte, 5 evk. cukor. Tetejére: csokiforgács, színes bonbonok.
Először a körtét meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és roppanós puhára pároljuk, leszűrjük, kihűtjük.
Piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában, 7 tojásból, a szokásos módon. Ha kihűlt 3-ba vágjuk.
A krémhez a zselatint beáztatjuk, a tejszínt felverjük, a cukrot megdaráljuk.
A krémsajtot a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a felmelegített zselatint.
Háromba osztjuk a krémet. Tortaformánkat celofánnal kibéleljük és beletesszük az első lapot. Rásímítjuk a krémet, majd megszórjuk körtével. Rájön a második lap arra is krémet kenünk meg körtét szórunk. Beborítjuk a harmadik lappal. A maradék krémmel lekenjük. A tortát 4 órát jégszekrényben tartjuk.
Onnan kivéve tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése