2015. szeptember 9., szerda

Töltött szilvás lepény

      
    Az idén nagyon sok szilvánk termett. Lett is belőle bőven befőtt meg íz, aztán szilvásgombóc,  sült gombóc  meg lepény.    A lepényt többször is visszatapsolták.
     Hozzávalók 2 lepényhez: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 5 evk. olaj, 2 tojássárga, 300 ml tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő. Még : 50 szem szilva, 4 evk. cukor, 2 tasak vanília, 1 tojás.
A fenti hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk. Ha duplájára kelt ,négy részre osztjuk.
Mind  négy gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kettőt a beolajozott tepsikbe helyezünk megrakjuk kimagozott szilvával megszórjuk a kétfajta cukorral, majd a megmaradt lapokkal mindegyiket betakarjuk. Tetejüket helyenként késsel bevagdossuk, felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...