2015. november 17., kedd

Krumplipürés muszaka

                
Előre kijelentem, hogy ez egy igen szegényes muszaka. Nincs benne sajt, tejföl, paradicsomlé, csak két összetevőből áll krumplipüré és hagymás sült darálthús.
       Hozzávalók 1 kg krumpli, 150 g vaj, kevés tej, só. Még 300 g sertés darált hús, 1 hagyma, só, bors főszerpaprika, 50 ml olaj.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, vaj meg tej hozzáadásával habosra keverjük. 
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és szépen lepirítjuk. Ízesítjük, félretesszük.
Egy hőálló tálba vagy lábosba rétegezzük  a krumplipürét meg a sült darálthúst. Előmelegített 180 fokos sütőbe 15 percre sülni tesszük. Mi tálaláskor tettünk rá tejfölt. Úgy is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...